Rotterdam Europoort – Hull

Het logo van P&O Ferries

Waar Stena Line aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg een dienstregeling naar Engeland aanbiedt, doet P&O Ferries dat vanaf de zuidzijde. Vanuit haven 5805 in Europoort (op 40 kilometer van het centrum van Rotterdam) is dagelijks één afvaart richting Kingston upon Hull, dat in het noordoosten van Engeland ligt. Daarvoor heeft P&O ferries de 215 meter lange 'tweelingschepen' Pride of Rotterdam en Pride of Hull in gebruik.

Elke dag om 21:00uur lokale tijd is er een afvaart in beide richtingen. Aankomst aan de overzijde is om ongeveer 08:00uur. De netto reistijd bedraagt dus ongeveer elf uur. Aan boord van de schepen is voldoende vermaak aanwezig. Bijvoorbeeld in de bars, restaurants, winkels en het casino. Het reserveren van een hut om te overnachten tijdens de overtocht is verplicht. Standaard wordt een eenvoudige hut geboekt, maar er zijn tegen bijbetaling tevens behoorlijk luxe hutten beschikbaar.

De terminal te Europoort ligt nabij de N15, welke in het verlengde van de A15 ligt. De A15 loopt dwars door Nederland vanuit Enschede naar de Maasvlakte. Wanneer u zich eenmaal op de A15 bevindt, en deze weg in westelijke richting blijft volgen, geraakt u als vanzelf bij de terminal. De auto kan, indien daarvoor geboekt is, natuurlijk gewoon mee aan boord. Vanaf de terminal nabij de King George Docks te Hull kan de route vervolgd worden. Van alle bestemmingen van de overtochten per boot biedt de haven van Hull de beste verbinding met steden als Leeds, Sheffield, Manchester en Liverpool (zie daarvoor deze tabellen).

Passagiers die met het openbaar vervoer reizen, kunnen in Nederland gebruik maken van transferbussen die vertrekken vanaf Rotterdam Centraal (aan de Conradstraat ten westen van het station) en Amsterdam Centraal (aan de voorzijde van het station). De bussen vertrekken dagelijks om 17:00uur. De kosten voor de rit vanaf Rotterdam bedragen € 9, - en vanaf Amsterdam € 11,50 per enkele reis. Tijdens het boeken van de reis is het mogelijk voor de bus te reserveren (niet mogelijk bij sommige aanbiedingen). De aankomsthaven bij de King George Docks te Hull ligt eveneens buiten het centrum. Het is mogelijk bustransfers van de terminal naar het centrum van Hull of naar de aantrekkelijker plaats York te boeken. Vanaf het hoofdstation Hull Paragon Interchange vertrekken treinen naar verschillende bestemmingen, waaronder Manchester Piccadilly, York, Leeds, Sheffield en Liverpool Lime Street.

P&O ferries biedt tevens overtochten vanuit Zeebrugge naar Hull aan. Voor de meeste Nederlandse passagiers is die overtocht echter wat minder interessant dan de overtocht vanuit Europoort.

In Google Maps vindt u hier de terminal in de Europoort en hier de terminal te Hull.

Voordelen / nadelen

Enkele voor en nadelen van het reizen met P&O Ferries:

  • Gunstige tarieven voor zowel de overtocht als de maaltijden en consumpties aan boord
  • Bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen voor minicruises
  • Terminals in Europoort en Hull niet bereikbaar met normaal openbaar vervoer
  • Moderne schepen
  • Goede verbinding met steden in centraal Engeland
  • Geen WiFi aan boord. Vervelend omdat bellen met een gsm vanaf 15 minuten na vertrek ook niet gaat
  • Onbewaakt gratis parkeren nabij de terminal in Europoort
Adressen:

Haven Europoort
Luxemburgweg 2
3198 LG Europoort
(havennummer 5805)
Google Maps

Haven Hull
King George Dock
Hedon Rd
Kingston-upon-Hull
HU9 5PS
Google Maps

Haven Zeebrugge
Leopold II-dam 13
B 8380
België
Google Maps

Website:

poferries.nl

- Advertenties -

In deze kolom zullen advertenties worden geplaatst.